Киселец
Киселеца е богат на витамините А, С, Е, както и на желязо, магнезий и калий. Типичният кисел вкус се дължи на комбинацията от витамин С и оксалова киселина. Супа от киселец, е класика в много европейски кухни. Сосът от киселец със сметана е традиционно допълнение към твърдо сварени яйца и речна риба. Киселец се слага в бъркани яйца, в плънки, както и за гарнитура на пиле или свински котлети на скара. Младият киселец, който е по-слабо кисел се използва суров за обогатяване вкуса на салати и сандвичи. Твърдо месо, нарязано на парчета и увито в киселец, а след това в aалуминиево фолио, бързо омеква под въздействие на киселината. Сеитба: Март - Май. Реколта: Април - Октомври. Вегетационен период - 90-120 дни
Опаковка от 1гр
В 1гр се съдържат около 1500 семена