Фасул Голд - жълт, кръгъл, нисък

Марка Opal Zi
Модел 1620-OPAL

Кратко описание


Фасул Голд - жълт, кръгъл, нисък В Европа фасулът бил пренесен наскоро след откриването на Америка. Любителите на цветята се радвали на чуждото растение, чудели се на дългите шушулки и на разнобагрените зърна, скрити ... Прочети повече...

2.30 лв.

  • Наличност В наличност


Въпрос
Експресна доставка

Експресна доставка

1 до 3 дни

Преглед

Преглед

Можеш да провериш пратката

Качество

Качество

100% гарантирано качество

Фасул Голд - жълт, кръгъл, нисък

В Европа фасулът бил пренесен наскоро след откриването на Америка. Любителите на цветята се радвали на чуждото растение, чудели се на дългите шушулки и на разнобагрените зърна, скрити в тях. Трябвало да мине много време, докато европейските народи разберат, че фасулът е не само красиво, но и твърде полезно хранително растение. Само допреди малко повече от 300 години бобът, който всички смятат за българско национално ядене, е бил непознат на нашия народ. У нас той бил пренесен от Испания. Бързо допаднал на вкуса на нашия народ и станал една от основните му храни. Няма друга растителна храна, която да засища повече от фасула. Той е един път и половина по-калоричен от пшеничения хляб и три пъти по-калоричен от картофите. Богат е на белтъчини, близки до белтъчините на месото и може да замества месото в храната на човека.

Ранен сорт, подходящ за пролетна и лятна сеитба.Растенията са ниски, храстовидни. Шушулките са жълти, прави, цилиндрични, с дължина 12-14 см, разположени в средата на растението. Плодовете растат бавно. Стерилизацията не променя цвета. Сортът е предназначен за директна консумация и съхранение.

Вегетационен период 45-50 дни.

Сеитбена норма: 10-15 кг / декар.

Семена в един грам: 2-3 бр.

В опаковка: 40 гр

За продукта няма отзиви.

Напишете отзив

Забележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!
Сходни продукти

Етикети: Фасул, Голд, жълт, нисък, боб, семена, зеленчуци,